Cake Pops oz. Tortice na palčki

Za rojstne dnevi ali druge vesele priložnosti!

POVPRAŠAJ
 
 
 

Dobrodošli v pekarni Strnad

Naučili smo se pripraviti zmesi, iz katerih sta kruh in pecivo že v preteklosti pridobila okuse ljudi širom po podravski regiji. Nenehno bogatimo ponudbo z lastnimi recepti, v želji, da prilagodimo izdelke okusu vseh cenjenih strank.

Poskrbeli smo tudi za sladokusce. V slaščičarni, ki smo jo odprli v središču Oplotnice, boste našli raznovrstno pecivo, torte in druge slaščice. Privoščili si jih boste lahko v mirnem ambientu naše slaščičarne. Lahko pa jih po naročilu pripravimo za vašo posebno priložnost.

Ponudba za Velikonočne praznike

Strnadova praznična ponudba za Velikonočne praznike Tradicionalne potice izdelane po domačem receptu! S pravimi orehi in rozinami, brez nadomestkov. Okusi naših potic: Orehova potica Makova potica Skutina potica Pehtranova potica ter Potratna potica in tradicionalni...

preberite več

 

Nudimo vam pestro izbiro izdelkov:

Kruh in pekovsko pecivo
Potice in kekse
Toast, testenine, drobtine
Torte in slaščice za razne priložnosti
Tradicionalne pustne krofe, sadni kruh

Lepo vabljeni, da jih preizkusite. Veselimo se vašega obiska.

 

 

Moji recepti

Skutna potica

Testo:
½ kocke kvasa
1,5 dcl mleka
55 dag moke
10 dag kisle smetane
4 dag sladkorja ali med
4 dag masla
2 jajci
1,5 žličke male soli

 

Nadev:
50 dag skute
12 dag sladkorja
lupinica bio limone
1 jajce

Priprava:
V posodo odmerimo sol, jo prekrijemo z moko in dodamo kislo smetano, sladkor in jajci. V toplem mleku raztopimo kvas in ga prilijemo k moki. Zamesimo kvašeno testo in med mešanjem dodajamo maslo. Damo vzhajati na toplo.
Vzhajano testo pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Med počivanjem pripravimo nadev. Skuto zmešamo s sladkorjem, polovico stepenega jajca (ostanek pustimo za premaz), in naribano lupinico bio limone.
Nato testo razvaljamo, premažemo s skutnim nadevom in tesno zvijemo v zavitek, potico položimo v model in damo ponovno vzhajati. Vzhajano potico premažemo s preostalim stepenim jajcem, na več mestih prebodemo in prestavimo v vročo pečico; pečemo približno 50 min pri 175 C.

Share This